اسمز مع
فرایند اسمز مع : فرایندی می باشد که در آن فشار برای مع نمودن جریان اسمز آب از درون یک غشای نیمه تراوا استفاده میشود. اگرما یک غشای نیمه تراوا بین دو محلول آب خالص و آب ناخالص قرار دهیم آب بدست آمده به گونهی طبیعی و تحت خاصیت اسمزی می باشد که از غلظت پایین تر به غلظت بالاتر جریان خواهد یافت . این پدیده اسمز تا زمانی که پتانسیلهای شیمیایی دو طرف برابر گردند ادامه خواهد یافت . در حالتی که تعادل برقرارمی باشد اختلاف فشار بین دو طرف غشا برابر است با اختلاف فشار اسمزی . حال اگر فشاری برابر با اختلاف فشار اسمزی به محلول غلیظ تر باشد جریان آب قطع خواهد شد . تنها در صورتی جهت جریان طبیعی آب، مع می شود که فشاری که اعمال می شود بیشتر از فشار اسمزی باشد.
تنها در این روش آب با فشار از میان غشایی عبور خواهد کرد که نیترات و سایر مواد معدنی را فیلتر میکند.
نیمی از آب پشت این غشا باقی میماند که به عنوان آب پسماند می باشد و دور ریخته می شود.
• بهترین روش نمک زدائی از آب های لب شور استفاده از روش اسمز مع می باشد، چون در این سیستم پیچیدهای وجود ندارد و راهبری درآن قابل کنترلتر از دیگر روش های ممکن میباشد و با توجه به توسعه روشهای پیشرفته تولید غشاهای پلیمری، بهکارگیری این روش، توجیه بیشتری دارد.
صنایع امروز برای تصفیه آب مورد استفاده در بخشهای تولید بخار و فرایند خود از سیستم اسمز مع استفاده فراوانی میبرند. اساس کار این دستگاهها بر عبور ملکولهای غیر یونی مثل آب از یک غشاء با روزنههای بسیار ریز بنا شده است. این غشاءها به صورتی ساخته شدهاند که ملکولهای خنثی را براحتی از خود عبور میدهند. به همین دلیل آب ورودی به سیستم، که دارای املاح مختلف است به آب تقریباً خالص تبدیل میگردد. در سیستم اسمز مع، جریان ورودی یا خوراک (Feed) به دو جریان آب تصفیه شده (Permeate) و پساب غلیظ (Reject) یا (Brine) تبدیل میشود.
اساس کار اسمز مع
فرض کنید دو ظرف، یکی حاوی آب نمک (۱) ودیگری حاوی آب خالص (۲) توسط یک لوله به یکدیگر متصل بوده وهر دو دارای ارتفاع مساوی از آب و در یک سطح قرار داشته باشند. جهت برقراری تعادل در غلظت یونهای سدیم و کلراید از ظرف آب نمک، یونهای نمک به صورت نفوذ مولکولی به ظرف آب خالص انتقال یافته تا تعادل غلظت بین هر دو ظرف برقرار گردد. اما اگر بین این دو ظرف و در مسیر جریان آب یک غشاء قرار گیرد که فقط اجازه دهد مولکولهای آب از آن عبور کنند، یونهای نمک اجازه عبور نخواهند داشت. لذا برای برقراری تعادل در غلظت، آب خالص از ظرف شماره (۲) به ظرف شماره (۱) انتقال مییابد و این عمل تا آنجا ادامه مییابد که افزایش ارتفاع حاصله در ظرف آب نمک، فشار مضاعف ایجاد کرده و اجازه انتقال آب از ظرف شماره (۲) به ظرف شماره (۱) را ندهد. این فشار را فشار اسمزی می گویند و طبق قانون Vant Hoff تابعی است از غلظت نمک در هر دو ظرف غشاء.
برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید
شرکت تاسیساتی ژابیز با داشتن سالها تجربه در زمینه فروش ، تعمیرات ، سرویس دهی ، خدمات رسانی انواع تجهیزات سرمایشی و گرمایشی ، پکیج رادیاتور در برند های ایرانی و خارجی , کولر گازی اسپلیت , تصفیه آب برای مشتریان خود با بهترین قیمت آماده خدمت رسانی در اسرع وقت به شما می باشند.
ارائه مشاوره رایگان فنی، فروش با پایین ترین قیمت بازار و نصب سریع و تعمیر با بهترین کیفیت ممکن به مشتریان عزیز و کسب رضایت شما، آرمان گروه خدماتی ژابیز می باشد.
مدیر فروش : 09175956589
آدرس : کازرون - دفتر نمایندگی در شیراز
پیشنهاد میکنیم با فالو کردن پیج تصفیه آب در اینستاگرام water.purifier24 از جدیدترین رویدادها، پیشنهادات و برنامههای برند ما مطلع گردید.
نمایندگی مجاز فروش نصب تعمیرات تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب در کازرون
آب ,ظرف ,فشار ,اسمز ,جریان ,یک ,آب از ,فشار اسمزی ,ظرف شماره ,آب خالص ,می باشد
درباره این سایت